Δαντελωτές ακτές και κρυμμένοι θησαυροί της Χαλκιδικής


ΧαλκιδικήΑμέτρητες μοναδικές παραλίες, σχεδόν όλες βραβευμένες με γαλάζια σημαία, σε μια ακτογραμμή που αγγίζει τα 500 χλμ. σας περιμένουν στη Χαλκιδική για να σας συναρπάσουν. Μαζί με αυτές ανακαλύψτε τα καλά κρυμμένα «διαμάντια» του τόπου.
• Η κοσμοπολίτικη ΚασσάνδραΣύμφωνα με τη μυθολογία, στην
Κασσάνδρα, την πρώτη χερσόνησο της Χαλκιδικής, έλαβε χώρα η μυθική μάχη των Γιγάντων. Σήμερα, η Κασσάνδρα αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα τουριστικά θέρετρα της χώρας. Εδώ θα βρείτε κάποιες από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της Ελλάδας, με εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, όπως γήπεδα γκολφ, μαρίνες και σπα ενώ μπορείτε επίσης να απολαύσετε γεύσεις μαγειρεμένες από διάσημους σεφ.
Αν προτιμάτε τις οργανωμένες παραλίες, τότε οι παραλίες της Κασσάνδρας είναι αυτό που ψάχνετε! Εδώ θα βρείτε επίσης κάποια από τα πιο διάσημα beach bar. Σημειώστε περιοχές: Φλογητά, Άθυτος, Καλλιθέα, Χανιώτη, Κρυοπηγή, Πολύχρονο, Πευκοχώρι,
Παλιούρι, Ποσείδι, Σίβηρη, Σάνη, Ποτίδαια! Σε όλες αυτές θα βρείτε ονειρεμένες παραλίες με κοσμοπολίτικα beach bar. Αν μετά το χορό χρειάζεστε λίγη ηρεμία και χαλάρωση, πάρτε το αυτοκίνητο και εξερευνήστε όλες τις υπόλοιπες παρθένες παραλίες. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να γεμίσετε μπαταρίες, πριν από το επόμενο πάρτι!
Όσοι λατρεύουν την έντονη νυχτερινή διασκέδαση ας σημειώσουν ότι στην περιοχή της Καλλιθέας θα βρουν κάποια από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα κλαμπ της Ελλάδας, ενώ σε κάθε γωνιά της Χαλκιδικής θα βρείτε ήρεμα μπαράκια, ιδανικά για να ξεκινήσετε τη βραδιά σας.
• Η μαγευτική ΣιθωνίαΣτο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στη Σιθωνία, εκτός από την αρχαία πόλη της Ολύνθου με τα μοναδικά ψηφιδωτά, σας περιμένουν παραλίες που θα σας κόψουν την ανάσα! Η πυκνή βλάστηση της Σιθωνίας και κυρίως τα πεύκα που φτάνουν μέχρι την αμμουδιά δημιουργούν μια μοναδική παλέτα που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις.
Στη Σιθωνία, μια περιοχή με ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη, θα βρείτε πολλά κάμπινγκ αλλά και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που θα σας μαγέψουν! Οι περισσότερες παραλίες είναι οργανωμένες, αλλά υπάρχουν και πολλές κρυμμένες που έχουν μείνει αλώβητες από την οικιστική ανάπτυξη. Περπατήστε ανάμεσα από τις παραλίες, «χαράξτε» τα δικά σας ιδιωτικά μονοπάτια και ανακαλύψετε κολπίσκους με τιρκουάζ νερά, λευκή άμμο και αφοπλιστικά υποβρύχια τοπία! Ακτή Καλογριάς, Σπαθιές, Ελιά, Λαγόμανδρα, Μαρμαράς, Τορώνη, Τριστινίκα, Πόρτο Κουφό, Καλαμίτσι, Πλατανίτσι, Καβουρότρυπες, Αρμενιστής, Ακτή Ζωγράφου, Όρμος Παναγιάς, Βουρβουρού και Πυργαδίκια είναι μόνο κάποιες από τις αμέτρητες και μοναδικές παραλίες της Σιθωνίας.
Επισκεφτείτε επίσης τις ανατολικές παραλίες της Χαλκιδικής, αυτές στην περιοχή της Ουρανούπολης στην αρχή του τρίτου ποδιού αλλά και τις ξεχωριστές παραλίες στα Νέα Ρόδα και την Ιερισσό.
Χαλκιδική
Δοκιμάστε:Δροσερό λευκό και κόκκινο κρασί
Μεθυστικό τσίπουρο
Γευστικά τοπικά τυριά
Λαχταριστές μαρμελάδες
Θρεπτικό μέλι
Σε όποια περιοχή της Χαλκιδικής και αν επιλέξετε να περάσετε τις διακοπές σας, ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα νιώσετε την ομορφιά και την αυθεντικότητα του τόπου, ενώ τα μοναδικά τοπία σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά χωριά και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων θα σας καθηλώσουν.


                                                     . -->

.. http://greeklike.blogspot.com/ . .
πηγή: www.visitgreece.gr/.
Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου