5 ανοιξιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα βγαλμένοι από… παραμύθι -Κάστρα, διατηρητέα κτίρια, πύργοι και ανθισμένα σοκάκια!

Αν και ο καιρός δεν έχει δείξει ακόμη ξεκάθαρα τις προθέσεις του, με τις βροχές και τον ήλιο να εναλάσσονται διαρκώς με την ευκαιρεία και της Πρωτομαγιάς πολλοί είναι αυτοί που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου για μια μίνι απόδραση, ενδεχομένως, αν έχουν και τον καιρό σύμμαχο και για την πρώτη τους βουτιά για φέτος.

Παρακάτω παρουσιάζονται πέντε προορισμοί στην Ελλάδα, κοντινοί σχετικά στην Αθήνα, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα όμορφοι αυτή την εποχή. Ναύπλιο Για ατελείωτες βόλτες δίπλα στη θάλασσα, σε γραφικά στενά και σε πλατείες, σίγουρα δεν υπάρχει ιδανικότερος προορισμός από το Ναύπλιο.

Τα νεοκλασσικά στην πόλη, τα επιβλητικά κάστρα συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό που κάνουν το Ναύπλιο έναν προορισμό ξεχωριστό. Αν φθάσετε ως εκεί ανεβείτα τα 999 (ή για την ακρίβεια 857) σκαλοπάτια του Παλαμηδίου για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της πόλης. Εξαιρετική είναι η θέα και από την Ακροναυπλία, την ακρόπολη του Ναυπλίου. Ενώ, από τις πιο όμορφες βόλτες, θα κάνετε στον παραθαλάσσιο πεζόδρομο της Αρβανιτιάς, που κυκλώνει τα βράχια της.

Ξενοδοχεία Μάνη Η Μάνη, εκεί όπου το γκρίζο της πέτρας χάνεται στο πράσινο αλλά και στο γαλάζιο των νερών, προσελκύει επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Ομως, την Ανοιξη αποκτά μια άλλη ομορφιά ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Οι πέτρινοι, μεσαιωνικοί οικισμοί με τα αμέτρητα ακρωτήρια, τους φάρους, τα βυζαντινά εκκλησάκια και τα πυργόσπιτα στολίζονται από αγριολούλουδα, χαμομήλια, μαργαρίτες και κατακόκκινες παπαρούνες. Τα τραπεζάκια από το Γερολιμένα και την Αρεόπολη μέχρι το Λιμένι βγαίνουν δειλά δειλά στους βράχους και υποδέχονται τους επισκέπτες με θαλασσινές νοστιμιές… Μονεμβασιά Λουλουδιασμένα πλακόστρωτα δρομάκια, μεσαιωνικά τείχη και μια ολόκληρη καστροπολιτεία. Ολα αυτά πάνω σε ένα βράχο μέσα στη θάλασσα. Το σκηνικό παραμυθένιο. Πολύ περισσότερο τώρα που ο καιρός ανοίγει, ο ήλιος ζεσταίνει, η θάλασσα ηρεμε. Στη Μονεμβασιά έχει τη δυνατότητα να περάσει κανείς ένα γεμάτο διήμερο, τριήμερο κάνοντας βόλτες στα σοκάκια που είναι βγαλμένα από άλλη εποχή, τρώγοντας και διασκεδάζοντας στα ιδιαίτερα περιποιημένα εστιατόρια, καφέ και μπαρ του κάστρου αλλά και ανακαλύπτοντας ένα ένα τα κουκλίστικα μαγαζάκια, που πωλούν από αντικείμενα τέχνης, μέχρι εντυπωσιακά κοσμήματα, ρούχα, παπούτσια και φυσικά παραδοσιακά προϊόντα. Πήλιο Κοντινή, σχετικά, απόδραση που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Με ορμητήριο κάποιο από τα μεγαλύτερα χωριά, όπως για παράδειγμα τη Ζαγορά μπορεί κανείς να εξερευνήσει μέσα σε ένα διήμερο, τριήμερο την κοσμοπολίτικη Πορταριά, την γοητεία της Τσαγκαράδας, το απέραντο γαλάζιο των παραλιών του, τις Μηλιές, τον γραφικό Αγιο Γεώργιο Νηλείας. Γαλαξίδι Γαλαξίδι. Μια

νησίδα ανάμεσα στο βουνό και την θάλασσα που γοητεύει ακόμη και τους πιο δύσκολους ταξιδιώτες. Χτισμένο σε κεκλιμένο επίπεδο, μοιάζει με ένα λαβύρινθο από παλιά σπίτια που χωρίζονται από ακανόνιστα πέτρινα σοκάκια. Διατηρητέα κτίρια παντού, κεραμοσκεπές, χρωματιστά πορτοπαράυθρα, αυλές στρωμένες με βότσαλα, κήποι λουλουδιασμένο, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ρομαντική που θυμίζει άλλη εποχή. Πηγή

Via




                                                     . -->

.. http://greeklike.blogspot.com/ . .πηγή: .
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου